Tondeuse gazon

0

Een tondeuse voor het gazon staat beter bekend onder de benaming grasmaaier. Dit kan een handmatig aangedreven maaier betreffen evenals één die wordt aangedreven door een benzinemotor of door elektriciteit. Er bestaan zelfs zogenaamde automatische grasmaaiers die werken als een soort robot binnen een afgebakend gebied. Bekijk het volledige aanbod grasmachines en hun prijzen in de webshop.

Mensen met een klein gazon kiezen soms voor een handmaaier. Maar met de opkomst van de elektrische maaiers hebben ook de kleine gazonbezitters toch de overstap gemaakt naar deze minder belastende manier van gras maaien. Men hoeft immers minde kracht uit te oefenen om de maaier vooruit te duwen. Dit geldt overigens ook voor benzinemaaiers hoewel deze vaak worden ingezet op grote gazons of op plaatsen waar men geen beschikking heeft over elektriciteit.

Voor mensen die wel een mooi gemaaid gazon willen hebben in hun tuin maar zelf geen zin of tijd hebben om dit te maaien zijn de automatische grasmaaiers wellicht een goede oplossing. Men zet eerst een afbakening langs de randen van het gazon en eventueel langs bomen, borders en andere obstakels die het apparaat uit de weg moet gaan. Nadat men deze grasmaaier heeft geactiveerd zal het hele gazon systematisch worden gemaaid. Stuit de maaier op een obstakel of een afbakening dan zullen de sensoren dit opmerken en zal het apparaat zich omkeren.

Welke tondeuse voor het gazon men ook kiest het blijft belangrijk om regelmatig het gras te maaien zodat het goed zal blijven groeien. Bovendien heeft men dan ook het minste kans op mos of onkruid in het gazon. Bekijk het volledige aanbod grasmachines en hun prijzen in de webshop.